Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане за масло Алфа 155 1.6 ТС

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Питане за масло Алфа 155 1.6 ТС

Питането ми е следното ,понеже ми потраква вариатора ,дали ако и сипя 15/40 ще позатихне мотора .Сега съм с 10/40
    Alfa Romeo 155 1.6 16V `97
    Ники
    Дани

Надали. До колкото знам, при 16v-моторите характерното тракане на вариатора е типична диагноза, и няма оправяне. Дори с ремонтен комплект симптомите затихват за кратко...
    Иначе каквото и масло да сложиш - нека е качествено !
    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Защо, оправяне има - при следващата смяна на ремък и ролки слагаш нов вариатор и си №1. Вярно,че си е цифра,ама зависи колко трака и доколко те дразни
      ...
      155 1,6 TS 16V `96
      166 2,4 JTD `99
      147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщение
        Защо, оправяне има - при следващата смяна на ремък и ролки слагаш нов вариатор и си №1. Вярно,че си е цифра,ама зависи колко трака и доколко те дразни
        Тъкмо това щях да кажа-наистина е голяма сума вариаторът,но все си мисля,че щом трака,трябва да се смени.Така де-щом трака вероятно и не работи както трябва.А без вариатор колата просто не е същата-аз се убедих в това по мойта 8-клапанова,а при 16-клапановата сигурно е още по-голяма разликата.Което ме подсеща да питам-при стария и новия мотор вариаторът работи по различен начин нали?

Comment

Зависи колко е амортизиран, но дълго време след разтракването няма сериозни отклонения.
          На моята при студен двигател, докато загрее маслото и му се покачи вискозитета притраква.
          По- шумен става двигателя, когато маслото вече е за смяна Selenia 15k като стане на 11-12к. аз на толкова и го сменям.
          Last edited by flipz; d.m.y г., 11:15.
          Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Comment

Ясно ,значи само смяна ще оправи тракането ,един приятел със същата като моята алфа ,ремонтира вариатора с въпросния ремонтен комплект и вече 30к не му създава ядове ,мисля и аз да пробвам с ремонтния комплект.
            Ники
            Дани

Comment

Първоначално публикувано от danito__77 Покажи съобщение
              Ясно ,значи само смяна ще оправи тракането ,един приятел със същата като моята алфа ,ремонтира вариатора с въпросния ремонтен комплект и вече 30к не му създава ядове ,мисля и аз да пробвам с ремонтния комплект.
              И аз съм същата алфа, и аз сложих ремонтен комплект и цели 2-3000 км нямах ядове... Та сега глася нов... Зависи от много неща. Успех!
              ...
              155 1,6 TS 16V `96
              166 2,4 JTD `99
              147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Така или иначе ще сменям ремаци,ще пробвам с ремонтния комплект ,че нов е 400лв
                Ники
                Дани

Comment

Първоначално публикувано от danito__77 Покажи съобщение
                  Така или иначе ще сменям ремаци,ще пробвам с ремонтния комплект ,че нов е 400лв
                  Да, ремонтния комплект е най-удобно да се смени, като се сменя ангренажа!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                  Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                  Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Working...
                  X